kvinnen.com

Hurra! jeg er kvinne!

100 tanker

Hurra for tankene!

Tankespinn

Frustrert kjerring

Hva skal til for at et forhold skal vare?

Skilsmissetanker

Når er det på tide å gå?

Barn utenfor ekteskapet

40 år - og jeg har aldri hatt det bedre

Hva skal man få ut av livet?

 

Dikt

Erfaring

Observasjoner

 

Om å være

Takknemlig

 

Voksen med rynker og sånt

Uten utdannelse - uten mål?

 

Kjærlighet og sånn

Snart 43...

Ny epoke

Snart 45 !

En hyllest til mannen

 

Hotlist - linker

Hotlist - kvinnesider!

Kurs for kvinner?

 

Overtro

 

Min side :)

Hva lever jeg av?

Jeg er en egoist

Eksponering

Hårhygiene

Ta meg bort

Slutte å røyke?

Askeladden

 

kjærlighet og sånn | kvinnen.com | tanker | skilsmisse | 100 tanker | forum |  

 


28.04.2001

Last updated: 01.01.2008 16:46

 

Hva skal til for at forhold skal vare?


Det er en hel del ting man godt kan sette opp som en sjekkliste, når det kommer til det at man ønsker seg et varig forhold.

Verdier
For det første - det gjør ingenting at dere kommer fra samme type miljø. Det er ingenting som tilsier at det er en ulempe! Det er langt mer toleranse, forståelse og innlevelse i den andres tankesett og verdisetting som skal til, dersom dere kommer fra forskjellige kulturer, religiøse bakgrunner, sosiale lag, politisk ståsted eller storby kontra småsted. Alle slags forskjeller krever mer innlevelse. 
Bare det at den ene er enebarn og den andre kommer fra en barnerik familie, vil gi forskjellige verdinormer og erfaringsgrunnlag, og vil kreve mer av hver part i forholdet.

Barn
Det er like greit å være klar over det med det samme; ønsker du deg barn?, har du de barna du ønsker deg, og vet om du kan tenke deg flere? Liker du ikke barn? 
Det er litt sent å finne ut at dere er på hver deres planet med en så stor ting i livet. Når dere begynner å lukte på hverandre på alvor, og kanskje har vært sammen noen år, er det litt sent å finne ut at dere ønsker forskjellige på akkurat dette!

Interesser
Ingenting er bedre enn å like samme type musikk, samme type filmer, ha samme fritidssysler osv.
Liker man musikk, er det noe som ofte fyller store deler av dagen. Og om den ene elsker opera, og den andre ikke orker høre annet enn western, vil dagene fort bli uutholdelige dersom man skal ha samme adresse.
Det samme gjelder med filmer og annet som vises på TV. 
Det viser seg at TV-en etter hvert får en stor del av plassen i stua... Tenk selv! :) 
Når det gjelder litteratur, spiller det ikke så stor rolle, fordi bøkene ikke (sjelden!) leses høyt, og ikke er til sjenanse for den andre.
Politikk? Er den ene lidenskapelig interessert, og meningene (verdiene) spriker for mye, vil nesten alle avisoverskrifter kreve at tunga holdes rett i munnen.

 

 


På samme måte oppstår problemene ganske fort, dersom den ene elsker søndagsturer i skog og mark, enten til fots og/eller på ski, men aldri vil få med seg partneren, fordi denne ikke ser gleden i det samme.
Og sånn kan man fortsette. 
Interesser som er delelige, men som ikke vil bli delt, bør være noe å vektlegge, før man inngår et partnerskap!

Mat
Noe så banalt som mat kan fort oppstå som et problem i et parforhold. Dersom den ene er vegetarianer, ikke tåler eller f.eks. liker krydret mat, har vaner som den andre ikke kan tilpasse i sine egne vaner, og måltidene blir vanskelige å tilberede.. Mat skal man ha hver dag...

Venner
Har han venner? eller vil du måtte regne med å ha han sittende oppå deg hver kveld i de neste 30-40 årene?
Det er hyggelig at man er sammen, men det blir fort et ønske med litt privattid også.
Liker du vennene hans? Liker han dine? - Og absolutt ikke å fnyse av - liker vennene hans deg, og dine venner han?
Dere skal selvfølgelig ikke bo sammen med vennene deres, men liker de ikke kjæresten / samboeren, vil det fort bli et problem for dere.
Det er vel liten vits i å si hvor mye mindre hyggelig det er å invitere / bli bedt til mennesker dere begge ikke trives sammen med...

Sex
Kanskje det viktigste for at det skal vare. Det er ikke bare det at dere skal passe sammen. Men dere skal passe godt sammen! Ikke bare på hvordan dere liker å ha det,  - men også hvor ofte dere liker å være sammen.

Det er en fordel for forholdet at dere klarer å være fornybare sammen, leke, utvikle, fornye - og beholde pirringen. Den dagen sex blir på linje med å skifte sengetøy, har dere åpnet døren for at spenningen utenfor vil føles attraktiv. Og vi er bare mennesker, - og de fine reklameplakatene fungerer...