kvinnen.com

Hurra! jeg er kvinne!

100 tanker

Hurra for tankene!

Tankespinn

Frustrert kjerring

Hva skal til for at et forhold skal vare?

Skilsmissetanker

Når er det på tide å gå?

Barn utenfor ekteskapet

40 år - og jeg har aldri hatt det bedre

Hva skal man få ut av livet?

 

Dikt

Erfaring

Observasjoner

 

Om å være

Takknemlig

 

Voksen med rynker og sånt

Uten utdannelse - uten mål?

 

Kjærlighet og sånn

Snart 43...

Ny epoke

Snart 45 !

Femti

En hyllest til mannen

 

Hotlist - linker

Hotlist - kvinnesider!

Kurs for kvinner?

 

Overtro

 

Min side :)

Hva lever jeg av?

Jeg er en egoist

Eksponering

Hårhygiene

Ta meg bort

Slutte å røyke?

Askeladden

 

kjærlighet og sånn | forum | tanker | skilsmisse | 100 tanker | dikt | index


21.06.2003
oppdatert 31.12.2007

Ny epoke

Kalenderen viser at det er sommer. Årets beste årstid. Men inne i meg er det bare én virkelighet som eksisterer. Virkeligheten som er full av følelsene ved å være forlatt.
Det er ikke alltid sommeren er varm, og det er ikke alltid følelser er gode. Og alt man ser seg rundt med, er farget av virkeligheten som hjernen styrer med. Denne sommeren er iskald.

Man skulle tro at en anselig alder (44!) hadde gitt litt mer å ta det vonde med, men sånn er det visst ikke for alle. Følelser vokser de også. Og når følelsene forblir store når man har passert 14, erfaringer og logikk har eliminert alt som kan elimineres, og gode tanker har vannet ut det vonde som kan vannes ut, - så er det vonde som sitter igjen knusende. Logikk funker ikke på sånt. Ikke tårer heller.

Ja, ja. Man vet at man kommer seg videre. Man overlever. Selvfølgelig. Det er bare at livet plutselig føles annerledes å leve, og man vet at livet som gjenstår blir helt annerledes enn det det har vært. Og minnene man har er minner, som aldri vil kunne varmes opp av nåtid igjen. Ugjenkalleligheten er umenneskelig å ta inn over seg.


Det er innlysende at livet ikke er filla verdt uten følelser. Men når forhold opphører, og mannen man har hatt som en del av livet i noen år velger å forsvinne, så åpner det for ideen om slutte å knytte seg til noen igjen. Uten forhold slipper man jo unna nedturen når det er over. Uten mennesker å bry seg om, slipper man å ha det vondt når man mister dem.

Jeg tror aldri man kan bli så gammel og klok at det ikke gjør vondt..  Men er det klokt å lukke døren, og bare holde seg for seg selv?
Jeg vurderer muligheten. Men... Jeg vurderer også å lytte til den delen av meg som vil videre. Ønsket om den altoppslukende forelskelsen, - de beste timene man har på jorden. Å finne de øynene som gjør at man faller ned i et hull som omgir en med en nesten uvirkelig, altoppslukende, sitrende, ekstatisk glede og lidenskap.

Å skyve bort muligheten for å bli forlatt er like dødt som feigt. Å lengte etter det som gjør livet verdt å leve... er tøft :)

Jeg gjør det... :)