kvinnen.com

Hurra! jeg er kvinne!

100 tanker

Hurra for tankene!

Tankespinn

Frustrert kjerring

Hva skal til for at et forhold skal vare?

Skilsmissetanker

Når er det på tide å gå?

Barn utenfor ekteskapet

40 år - og jeg har aldri hatt det bedre

Hva skal man få ut av livet?

 

Dikt

Erfaring

Observasjoner

 

Om å være

Takknemlig

 

Voksen med rynker og sånt

Uten utdannelse - uten mål?

 

Kjærlighet og sånn

Snart 43...

Ny epoke

Snart 45 !

Femti

En hyllest til mannen

 

Hotlist - linker

Hotlist - kvinnesider!

Kurs for kvinner?

 

Overtro

 

Min side :)

Hva lever jeg av?

Jeg er en egoist

Eksponering

Hårhygiene

Ta meg bort

Slutte å røyke?

Askeladden

 

hotlist  |  hot2 100 tanker | Om å være | hårhygiene | personlig | gjestebok/guestbook

Visste du... ?  Say what bad things you want about sinful living - but it is educating
Hjalmar Bergman


En hyllest til mannen

Jeg har skrevet mye, kanskje mest om og for kvinner. Og skulle det være grunner til det, så det ikke for annet enn at det er det som har opptatt meg mest, og er lettest for meg å si noe om. Jeg kjenner jo selvfølgelig best til mitt eget kjønns særegenheter!

Jeg har imidlertid fått noen henvendelser fra menn. Menn som lurer på hvorfor ikke jeg bare på én side kan skrive noe hyggelig om dem. Og det er klart at jeg kan! 
Jeg tror mange menn som har lest det jeg har skrevet har misforstått litt, dersom de føler seg tilsidesatt eller snakket stygt om. For hva er hensikten med å få være kvinne dersom det ikke finnes menn? (Selvfølgelig, uten på noen som helst måte å diskriminere de kvinnene som bare liker kvinner, men de faller litt utenfor dette konseptet, og kan ikke taes med i alle sammenhenger. I hvert fall ikke i denne!)

Det er ikke vanskelig å hylle mannen. Det som eventuelt kan gjøre det vanskelig, er mangfoldet. Og igjen, alle kvinner har forskjellige drømmer og verdier de ser etter når de er på jakt. 
Jada! Det er mannen som er jeger. Men tror han at han virkelig hadde klart å nedlegge noe som minnet om et kvinnfolk, dersom hun ikke gjorde seg til bytte først? :)

Vel. MANNEN! 
versjon I
Han er elsket som den unge, virile, søkende, lekende. Han som aldri får nok av noe, aldri lar seg stanse, - og sluker alt fra de unge nyutsprungende - til de eldre kvinnene. Han er umettelig, har dårlig tid, har flere idoler og drømmer, og er like sårbar som tøff.

versjon II
Han er ikke ung, men ikke gammel heller. Han er elsket for sin erfarenhet. Har opplevd såpass at han vet hva han snakker om, og vet hva han setter pris på. Han har god tid, er ærlig i sine henvendelser, og glad i det livet han har etablert seg.

versjon III
Han er elsket som den trygge, stabile livspartneren / ektemannen. Han har full oversikt over økonomien, og alt annet som kan gå galt. Han redder oss fra biler som ikke går, tekniske vidundre som går i stykker, og fremstår som en vegg vi kan lene oss mot og være trygg sammen med.

versjon IIIa
Han er elsket for hele pakka under versjon III, i tillegg til at han er verdens beste pappa.

Versjonene er utallige. Menn er som kvinner; individuelle personligheter med håp og ønsker, verdier og følelser.

Noen menn er som guder; uoppnåelige på alle måter, og andre er innenfor rekkevidde. Enkelte menn er alt vi har drømt om, og noen har fått nok av dette "alt", slik at ikke alt egentlig er nødvendig. Noen menn er der bare, uten av vi tenker på at de finnes (som menn), og noen ville vi ikke verken sett på eller holdt rundt, selv om vi hadde fått dem kastet etter oss.

Men kvinner elsker menn. Slåss om dem. Og gråter over dem. Og det meste i livet dreier seg egentlig om menn. Menn som fedre, bestefedre, brødre, venner, kjærester, ektefeller, elskere, arbeidskollegaer, - og ikke minst - våre unge sønner, som vi skal oppdra til å bli gode menn for sine kvinner, og gode fedre for sine barn.

Unge kvinner søker ofte etter alle typer gutter / unge / eldre menn. Og ettersom erfaringsgrunnlaget bygges, velger hun bort eller legger til egenskaper hun har opplevd eller savner.

En ung kvinne leter i første rekke ikke etter en potensiell pappa til de barna hun en gang kanskje kommer til å ønske seg. Hun forelsker seg i hytt og pine, litt avhengig av kjemi, "godkjent standard" i gjengen, spenning og situasjon.

En kvinne med ønske om å etablere familie, søker ofte mer bevisst. Hun leter ofte etter en mann som hun kan se som pappa til barna sine. En mann som fremstår som trygg, kan leke - men være ansvarlig.

Og kvinner som har fått de barna de ønsker seg, men som er i en situasjon hvor de på nytt leter etter en mann, - eller kvinner som ikke vil ha barn, leter med andre øyne.
Hun ønsker seg ikke nødvendigvis en forsørger, samboer eller ny ektemann, men kanskje bare en mann som kan gjøre livet godt å leve. En mann som tilfredsstiller fysisk og kanskje psykisk.

Menn, som kvinner, gjennomgår faser gitt av alder, erfaring og livssituasjon.
Når unge kvinner ønsker seg en forsørger og en vegg som både er "sikker som banken" og stø som et fjell, glemmer hun ofte at mannen er et menneske. Et menneske som føler, har behov - og som langt der inne trenger aksept, nærhet og kjærlighet. Ingen mann kan bare være det en kvinne trenger. Mannen har like stor rett på sitt eget liv, sin private fritid, og til å bli behandlet med respekt og kjærlighet.

Vi er nesten oppdratt til å tro at mannen er enkel, men har sjelden lært at det enkleste er det mest kompliserte å få til. Vi har lært oss en haug med nedlatende ord og uttrykk om mannen. Kanskje det er kvinner som ønsker mennene for seg selv, som har spredt dem?
For når det kommer til et stykke, ønsker utrolig få kvinner å være mannen foruten. Vi jakter på ham (ja, tenk!), pynter oss for ham og ønsker hans oppmerksomhet. Vi begjærer kurtisen, blomstrer av komplimenter, og fyller hodet med romantiske tanker når Han har sagt eller gjort bare en brøkdel av det vi hadde håpet han ville gjøre. 
Helt fra vi var små, hørte vi eventyr om frosker som kysses og blir til prinser, prinser som redder prinsesser fra drager og troll, og drømmer om reddende riddere på hvite hester...
Vi må ikke glemme at prinser også er menn :) 
Og unge jenter leser legeromaner, der menn beundres, og erobrer kvinner. 

Vi vokser opp med drømmer om erobrende menn. Klart vi elsker dere!