kvinnen.com

Hurra! jeg er kvinne!

100 tanker

Hurra for tankene!

Tankespinn

Frustrert kjerring

Hva skal til for at et forhold skal vare?

Skilsmissetanker

Når er det på tide å gå?

Barn utenfor ekteskapet

40 år - og jeg har aldri hatt det bedre

Hva skal man få ut av livet?

 

Dikt

Erfaring

Observasjoner

 

Om å være

Takknemlig

 

Voksen med rynker og sånt

Uten utdannelse - uten mål?

 

Kjærlighet og sånn

Snart 43...

Ny epoke

Snart 45 !

En hyllest til mannen

 

Hotlist - linker

Hotlist - kvinnesider!

Kurs for kvinner?

 

Overtro

 

Min side :)

Hva lever jeg av?

Jeg er en egoist

Eksponering

Hårhygiene

Ta meg bort

Slutte å røyke?

Askeladden

 

kvinnen.com   forum  |   overtro  |   dikt  tanker  |  personlig


16.06.2001

Last updated: 31.12.2007 14:43
Card reading Ask your soulmate question

 


Hva skal man egentlig få ut av livet?

Det ville være hyggelig å vite at det hadde vært en spesiell mening med at vi er her på Jorden, men det er det vel kanskje ikke så mange som vet så mye om. Så å finne en egen mening, som helst er så overbevisende at den holder seg gjennom det hele, er nok det beste man kan gjøre for seg selv (og sine omgivelser)  :)

For noen er meningen med livet religiøst betinget. Det gir nok en større mening med alt sammen, selv om ens egen rolle kanskje blir noe minimert..?  Uansett så virker de fleste religiøse menneskene veldig overbevist om at de er her for noe viktig, så om de kanskje ikke alltid har det så veldig bra, så har de i hvert fall funnet meningen med det...?
For andre er det største de klarer å få ut av livet de titlene eller den statusen de erverver seg. Så det er kanskje heller ikke så rart at mange faller sammen når de blir pensjonister...?! Pensjonister titulerer seg jo sjelden, og er tittelen alt man er, så dør man vel mer enn litt ved overgangen til pensjonisttilværelsen, eller...? 

Dem som ikke har noen formening om hva de skal få ut av livet sitt i det hele tatt, og bare "tar det som det kommer", har det kanskje best... så lenge mye av det som kommer gjør godt, eller i det minste gir en noe å vokse på!... 

Uansett... Jeg håper at jeg, når jeg på "slutten av livet", dersom jeg får tid til det.... slipper å angre alt det jeg ikke gjorde. Trøsten kan i så fall ikke være annet enn at det er litt i seneste laget for de store forandringene, og det må være fælt..

 Det er sikkert ikke dumt å utdanne seg, slik at man kan bli det man har lyst til. Det fine med det, er jo at man har lyst! Og et liv som gir glede på veien - og kanskje også for den fremtiden man kan komme til å få, kan umulig være feil...

Jeg tror på at vi - helt basic - er her for å reprodusere oss. Uten reproduksjonen stopper menneskeheten ganske fort. (Og om dét kanskje hadde vært en god tanke, er en annen diskusjon!) Og så tror jeg videre på at vi er her for å ha det hyggelig og godt. Det er ikke så dumt det heller, er det vel?

 

 

Barn utenfor ekteskapet

Skilsmissetanker

Uten utdannelse - uten mål?

Kjærlighet og sånn

Hva skal man få ut av livet?

Voksen med rynker og sånn

Hårhygiene

En tanke om gamle damer & unge menn

Observasjoner

Verdier

Frustrert kjerring

 

 

 

Ja, vi bør nok utvikle oss, men vi kan ha det hyggelig på veien! Og - hvorfor fortsette med det vi driver med, hvis det ikke gjør oss noe godt?

Det hadde vært fint om flere brukte tiden sin på det som gjorde dem godt. Ikke bare i form av æresbevisningene og lønnen, men like mye på veien til skaffe seg det de trengte og hadde lyst på.
Vi må jo ha penger til mat på bordet, og en seng å sove i er heller ikke så dumt, men det er ingenting som forbyr oss å ha det hyggelig mens vi skaffer oss det vi trenger!

Jeg tror på at vi blir mindre syke, forfaller saktere og føler at vi får mye mer ut av livet, dersom vi setter velværet høyt på listen.
Og vi vet ikke hvor lenge vi skal være her, så vi kan like godt starte å ha det litt hyggelig med en gang!