kvinnen.com

Hurra! jeg er kvinne!

100 tanker

Hurra for tankene!

Tankespinn

Frustrert kjerring

Hva skal til for at et forhold skal vare?

Skilsmissetanker

Når er det på tide å gå?

Barn utenfor ekteskapet

40 år - og jeg har aldri hatt det bedre

Hva skal man få ut av livet?

 

Dikt

Erfaring

Observasjoner

 

Om å være

Takknemlig

 

Voksen med rynker og sånt

Uten utdannelse - uten mål?

 

Kjærlighet og sånn

Snart 43...

Ny epoke

Snart 45 !

En hyllest til mannen

 

Hotlist - linker

Hotlist - kvinnesider!

Kurs for kvinner?

 

Overtro

 

Min side :)

Hva lever jeg av?

Jeg er en egoist

Eksponering

Hårhygiene

Ta meg bort

Slutte å røyke?

Askeladden

 

kvinnen.com  |  overtro  forum

Hva andre sier om skilsmisse
Juristen | Barne- og familiedepartementet 


Last updated: 01.01.2008 16:52

100 TANKER...     

Skilsmissetanker


 

Det er mange grunner til at man skiller seg. Mange. Det er alt fra de små forskjellene som blir større etter som årene går, til vold og andre traumatiske og syke hendelser.

Følelser. Uansett hvilke grunner to mennesker velger å gå fra hverandre på, så går man oftest gjennom en prosess av logiske tanker og følelser. -  To ofte motstridende krefter, der logikken ikke alltid er forenlig med følelsene.

Følelser utvikler seg. Enten i den positive retningen, der varme og nærhet vokser, og respekten for den andre parten opprettholdes eller øker, - og i beste fall - der beundringen holdes ved like.

I negativ forstand er det at respekten svinner - ofte det første steget mot bruddet. Når man slutter å bli behandlet med - eller slutter å behandle partneren med respekt, har man startet den negative prosessen. 
Man kan ikke elske en man ikke behandler med respekt..

Og mangel på respekt starter ofte med noe så banalt som tiltaleform.
I det man slutter å bry seg om hvordan den andre føler, og bruker uttalelser om den andre enten for å såre eller fornedre eller fordi man oppriktig mener det man sier, så oppnår man ikke bare å såre, men man har ødelagt den første og grunnleggende tilliten.

Utroskap er en annen form for manglende respekt for den andres integritet, grenser, tillit, følelser og beundring.
Å komme tilbake til hverandre etter et utroskap som har kommet frem i lyset, er i beste fall starten på et nytt etablert forhold. Man kommer sjelden tilbake til det man hadde, og man må være villig til å forsøke å etablere en ny start på nye premisser, og med nyetablerte rammer.

Oppdages ikke utroskapet, sliter ofte likevel den parten som har begått utroskapet med manglende respekt for den andre parten. Ikke bare ved selve handlingen ved å ha vært utro, men også fordi denne ikke oppdager at det har skjedd!
Av en eller annen grunn føler ofte den utøvende part at det å ikke bli oppdaget betyr det samme som at den andre ikke bryr seg nok til en gang å oppdage en så stor brist.

Barn utenfor ekteskapet

Skilsmissetanker

Uten utdannelse - uten mål?

Kjærlighet og sånn

Hva skal man få ut av livet?

Voksen med rynker og sånn

Hårhygiene

Prevensjon?

En tanke om gamle damer & unge menn

Observasjoner

Tankespinn

Verdier

Kjerring


Økonomisk frigjøring.
Det beste med at vi er gjort økonomisk rede til å gå i fra hverandre, dersom det er det vi ønsker, er at vi er mye nærmere de gode verdiene og de egentlige grunnene for å holde sammen; det er sjelden noe den ene eller andre parten må, fordi vedkommende ikke vil klare seg alene økonomisk.

Skilsmissetall. Det er av en eller annen grunn mange som mener at gifte gir for fort opp, og skiller seg ved første korsvei. De viser til "gode gamle dagers" lavere skilsmissetall. 

Det er selvfølgelig alltid noen som ikke ønsker å forsøke. Men det finnes også grenser for hvor lenge det er sunt å jobbe for å opprettholde et ekteskap! Har man sluttet å være glad i og respekten for den andre er nedadgående, er det verken godt for unger eller den andre parten å holde sammen lenger. 

Jeg tror at det først og fremst er til det beste for individet at det er gjort åpning for at vi sjelden passer sammen med den samme hele livet, selv om det innebærer at man har flere skilsmisser.
Nå slipper man å leve i respektløse eller troløse ekteskap.. Man slipper heldigvis også lettere og lettere unna utenforståendes dømmesyke....