kvinnen.com

Hurra! jeg er kvinne!

100 tanker

Hurra for tankene!

Tankespinn

Frustrert kjerring

Hva skal til for at et forhold skal vare?

Skilsmissetanker

Når er det på tide å gå?

Barn utenfor ekteskapet

40 år - og jeg har aldri hatt det bedre

Hva skal man få ut av livet?

 

Dikt

Erfaring

Observasjoner

 

Om å være

Takknemlig

 

Voksen med rynker og sånt

Uten utdannelse - uten mål?

 

Kjærlighet og sånn

Snart 43...

Ny epoke

Snart 45 !

En hyllest til mannen

 

Hotlist - linker

Hotlist - kvinnesider!

Kurs for kvinner?

 

Overtro

 

Min side :)

Hva lever jeg av?

Jeg er en egoist

Eksponering

Hårhygiene

Ta meg bort

Slutte å røyke?

Askeladden

 

 

kvinnen.com  personlig  |  overtro  | dikt  |  tanker | visste du? | forum | takknemlig | om å være

16.03.2006
Last updated:13.12.2008 13:30

100 TANKER...     

Prevensjon?

Som mamma til to tenåringsdøtre, sønnene fikk av en eller annen grunn helt andre samtaler, så har det gått med et par tusen tankesnutter til hvordan og ikke minst hvorfor akkurat den hvordan man velger å verbalt introdusere er den beste for at "de uskyldige" skal praktisere sikker og god sex.

Altså... Poenget i "våre dager", er jo ikke akkurat å fortelle podene om at de kan bli mamma av å utøve seksuelle øvelser med mennesker av motsatt kjønn, - for akkurat den informasjonen, sammen med en haug med kondomer i forskjellige farger og med utallige smaker deles villig vekk av delvis brydde lærere som forsøker å gjøre det hele relativt kult.

Men er det det, kult, altså?

Okej... Så er det altså sånn at femtenåringene har tilgang på mer gummi enn de noensinne vil ha bruk for, selv om de virkelig hadde vært driftige og hadde drevet et sykkelverksted. 
Men hvordan bruker de den, gummien, altså? 

Det er innlysende at sykkelhjulene får være i fred for gummi med jordbærsmak, og det er - selv med en svak redsel for å ende opp som foreldre, relativt begrenset med tenåringer som bruker gummi for å forhindre akkurat det. Men det finnes unntak; jenter under seksten og guttene de er sammen med.

Det er ikke det at det er supert at tenåringsjenter under atten år har gratis tilgang på p-piller, men at de må være seksten år for å få fatt i pillene, gjør kondomet særdeles interessant å bære med seg for alle tenåringsgutter som skal på fest med jenter under seksten år. 
Og det skal de jo støtt. 

Men så dette lille tankekorset...
Det viser seg at det i relativt mange kretser er ganske kult å være jomfru. At foreldrene, eller de av foreldrene som bryr seg og får med seg denne trenden, roer seg med slik informasjon, er det som er skremmende. 
For hva er det egentlig som skjer i en setting der alt er greit bare jomfruhinnen er intakt? Vel... Vi kan trøste oss med at vi ikke blir besteforeldre. Og det er jo noe. Men så bråstopper trøsten.

Hormonbombene slutter ikke med sine jevnlige sprengninger, selv om det er in å bevare jomfruhinner. Dessverre. 

Og det er flere hundre år siden det ble opplest og vedtatt at for å beholde et hankjønn som er bestekompis med det han har mellom beina, så må han tilfredsstilles. 
Og hvordan gjøres det, når man ikke stiller jomfruhinnen til disposisjon? 

 

Card reading

Ask your soulmate question

 

Barn utenfor ekteskapet

Skilsmissetanker

Uten utdannelse - uten mål?

Kjærlighet og sånn

Hva skal man få ut av livet?

Voksen med rynker og sånn

Hårhygiene

Prevensjon?

En tanke om gamle damer & unge menn

Observasjoner

Tankespinn

Verdier


Man suger ham.

Og dersom man tenker seg om, så er det jo ikke for ingenting at kondomene kommer med smak!

Men det er altså her rådene fra de foresatte burde komme inn i øret på de "uskyldige", og ikke bare som en veiledende smaks- og prisorienterer, men med informasjon om hvorfor kjæresten i aller høyeste grad bør ha kondomet på når man suger ham.

Ungdommen er ikke ukjent med HIV med påfølgende AIDS, klamydia, kjønnsvorter og alt det andre man kan påføres ved seksuell omgang, - de er bare innimellom ikke fantasifulle nok til å se at slimhinnene i munnhulen er like mottagelige for alle kjønnssykdommene som underlivet er det.

Og det er akkurat dette det er viktig å hoste bittelitt om.

Kondomer med smak er gull verdt, ikke minst for tenåringsjenter med jomfruhinne. Og p-pillespisende tenåringer slipper egentlig bare unna muligheten til foreldrestatus med pillene sine, for ikke én av de prevensjonshemmende pillene verner mot sykdom.

Og alt dette er innlysende.

Men det bør sies i hvert fall én gang, likevel.