kvinnen.com

Hurra! jeg er kvinne!

100 tanker

Hurra for tankene!

Tankespinn

Frustrert kjerring

Hva skal til for at et forhold skal vare?

Skilsmissetanker

Når er det på tide å gå?

Barn utenfor ekteskapet

40 år - og jeg har aldri hatt det bedre

Hva skal man få ut av livet?

 

Dikt

Erfaring

Observasjoner

 

Om å være

Takknemlig

 

Voksen med rynker og sånt

Uten utdannelse - uten mål?

 

Kjærlighet og sånn

Snart 43...

Ny epoke

Snart 45 !

En hyllest til mannen

 

Hotlist - linker

Hotlist - kvinnesider!

Kurs for kvinner?

 

Overtro

 

Min side :)

Hva lever jeg av?

Jeg er en egoist

Eksponering

Hårhygiene

Ta meg bort

Slutte å røyke?

Askeladden

 

index    100 tanker    kjærlighet    skilsmisse    hva skal til for at forhold skal vare?    dikt    overtro   
FORSKNING: skilsmissebarn reagerer forskjellig

The trouble with being punctual is that nobody's there to appreciate it.
Franklin P. Jones

100 TANKER...     

27.04.01
oppdatert 31.12.2007

Barn utenfor ekteskapet

Det er nok mange som anser barn utenfor ekteskapet som det dummeste, laveste, mest uomtenksomme man kan utsette seg og barnet for. De har ikke tenkt langt.

Det er mange grunner til at man kan ende opp som aleneforsørger. Det at man ikke gifter seg fordi man er gravid, er - når man først har gjort denne "feilen" å bli gravid, absolutt ikke feil nummer to!

For det første er det å gifte seg noe som i flere tiår har vært langt utapå det å gå til sengs med en mann. (Jeg kan ikke snakke for dem som går til sengs med samme kjønn.) Og, - selv om det finnes prevensjonsmidler med lukter, smak og farger til en hver anledning, for et hvert individs behov, nesten, så kan det skje at man bare ender opp som et menneske,  det vil si - glipper. 
Enten sprakk kondomet, man hadde diaré eller omgangssyke så p-pillen ikke var til å stole på, pessaret satt feil, man hadde ikke med seg den sæddrepende kremen, man hadde ikke med seg angrepillen på hytteturen, osv. Kanskje man til og med ikke brukte prevensjon, og satset på at man ikke lå innenfor de 48 timene akkurat den måneden... 
Vel, gravide det blir vi! (det er liksom meningen at vi skal formere oss, tross alt!)

Og så sitter man der... Alternativene for det videre livet man skal leve har krympet (eller økt, og det kommer an på hvordan man ser det!) 

Abort? En festlig sak for dem som putter alle  følelsene sine i en skuff, og klarer å la logikken råde. Enerådig logikk. Finnes den egentlig, forresten?

Adopsjon? Et alternativ for dem som bruker et år av livet sitt på å sette et barn til verden, for så å gi det bort. Og glemme. 
Det er vel bare de tøffeste som klarer noe sånt? Eller...?

Etter min mening er de tøffeste av oss dem som tar konsekvensen av å være et menneske med hud og hår; de som aksepterer at de har et embryo i livmoren, og er gitt muligheten til å ta tak i det som er ekte og virkelig; starten på et svangerskap, starten på det som skal bli et menneske.

Det koster en del å gjennomgå den prosessen det er å oppdage et uønsket, eller om ikke annet et ikke planlagt svangerskap, til å finne ut hvilken vei man skal gå videre. Og nesten uansett hvilken vei man velger, så koster det også, hver vei på sin måte.

 

 

Barn utenfor ekteskapet

Skilsmissetanker

Uten utdannelse - uten mål?

Kjærlighet og sånn

Hva skal man få ut av livet?

Voksen med rynker og sånn

Hårhygiene

Prevensjon?

En tanke om gamle damer & unge menn

Observasjoner

Tankespinn

Verdier

Kjerring

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Personlig har jeg vært igjennom prosessen et par ganger, og bestemt meg for forskjellige veier, avhengig av hvor jeg var i livet. Og at adopsjon ikke sto på lista, henger nok blant annet på at jeg selv er adoptert.

Vel... Barn utenfor eller innenfor ekteskap er en livsoppgave. Har man først blitt foreldre, skal det mye til å fraskrive seg det å være det.
Og når man har kommet frem til at en tankeløs handling kan bli en livsoppgave, så skal man ta hatten av for alle dem har gjort og gjør det.

Og som alle burde vite, så er sex ikke nødvendigvis noe som hører ekteskapet til (en ganske lykkelig utvikling for alle dem som faktisk ikke finner en å gifte seg med). Og tidvis betyr den seksuelle akten så lite (dessverre), at den ikke burde ha ha funnet sted. Men den frie vilje burde vi sette så høyt, at vi passer oss for å dømme noen. Eller?

Barn som lever utenfor ekteskapet - enten født utenfor, eller havnet der pga en eller annen form for skilsmisse eller kanskje til og med død, er barn som ofte trenger mer enn dem som vokser opp med to foreldre under samme tak. Ikke la disse barna vokse opp med en far eller mor som i tillegg må stå til rette overfor alle dem som har vært så heldige at de fremdeles er to til å ta ansvaret sammen.

Barna våre er for de fleste av oss det kjæreste vi har, og vi gjør alle så godt vi kan ut fra de forutsetningene vi er gitt - 

for de som skal bli fremtidens foreldre.