kvinnen.com

Hurra! jeg er kvinne!

100 tanker

Hurra for tankene!

Tankespinn

Frustrert kjerring

Hva skal til for at et forhold skal vare?

Skilsmissetanker

Når er det på tide å gå?

Barn utenfor ekteskapet

40 år - og jeg har aldri hatt det bedre

Hva skal man få ut av livet?

 

Dikt

Erfaring

Observasjoner

 

Om å være

Takknemlig

 

Voksen med rynker og sånt

Uten utdannelse - uten mål?

 

Kjærlighet og sånn

Snart 43...

Ny epoke

Snart 45 !

Femti

En hyllest til mannen

 

Hotlist - linker

Hotlist - kvinnesider!

Kurs for kvinner?

 

Overtro

 

Min side :)

Hva lever jeg av?

Jeg er en egoist

Eksponering

Hårhygiene

Ta meg bort

Slutte å røyke?

Askeladden

 

 

Mannskommentar 
til ditt ytringsbidrag: 40 år - og - jeg har aldri hatt det bedre....

Jeg kunne selvsagt åpnet med å si at slik ville ikke jeg vært som småbarnsfar osv., men det ville være en løgn og selvbedrag - jeg har aldri vært småbarnsfar og følgelig ville det bare blitt idealistiske teorier og selvskryt.
Essensen i det du sier er at slik det fungerer i dag i svært mange forhold, så er selv gifte mødre enslige mødre, med alt det medfører av altoppslukende ansvar og belastning, og dobbeltarbeide. En masse "myke menn" med skjegg, hjemmestrikket genser og brun fløyelsbukse tror de har endret dette med å dra ungene rundt i sekk på magen søndag formiddag på Grünerløkka for å være synlig. Nonsense. Og når du har hele denne belastningen SELV, uansett om far "dikker" med ungene når han kommer hjem og tror han er en god far, så forsvinner lysten, fordi dette å plutselig  skifte fra rollen som den som har alt det banale, motbydelige med bleier, skitt og skrubbsår til rollen som forførende diva er bortimot umulig. Særlig når den andre part (Mannen) tror at du bare ikke kan vente til han griper tak i deg og ELSKER (På godt norsk: Puler) deg! Og nettopp derfor er selvsagt frigjøringen når ansvaret opphører etter hvert som ungene greier seg selv - samtidig har lysten til han som ikke gadd forsvunnet.
Helt naturlig, tror jeg - og da er du heldig at du (Spesifikt Kristin) fremdeles er så attraktiv fysisk at du finner en som kan gi deg det hele - NYT det!

Hvordan endrer vi så dette? Vel, glem SNAGS (Sensitive New Age Guys), de er stort sett forvirrede menn som melder seg inn i mannsforeninger og lærer å gråte og slikt - alle sammen har skjegg. Regelrett fjoll, menn skal ikke prøve å bli kvinner (Uten samtidig å bli homoseksuell).
Jeg er en stor beundrer av min bror Helge i så henseende, og han er IKKE medlem av noen mannsforening (Han har riktignok skjegg, men han er arkitekt, og da er det liksom uniformen). Han og hans kone Sidsel møttes mens de begge var arkitektstudenter, og ved et "uhell" ble Sidsel gravid - ganske vanlig fremdeles på tidlig 70-tallet. De giftet seg i hui og hast (I vår familie er man respektabel), og Sidsel avbrøt studiene, mens Helge fullførte sine.
Etter at Helge hadde fått eksamen som arkitekt, gjenopptok Sidsel sine studier, og Helge ble fulltids pappa - de kunne jo fremdeles bo i studentbolig, så det gikk i hop økonomisk, og den førstefødte, min nevø Erlend, var over ammestadiet. Helge var hjemmeværende i to år, inntil Sidsel fikk sin eksamen. Vel, i dag er de fremdeles gift, 27 år senere, har to barn og tre barnebarn, den førstefødte er shippingadvokat i Wikborg Rein & Co i Oslo!

I dag kan mannen ta "pappa-permisjon", i Oslo har vi en IT sjef som gjør nettopp det, to dager i uken, noen ganger tre, så er han hjemme og ser etter ungene mens hans kone er på heltidsjobb, og med hjemme-PC etc., så kan han i realiteten gjøre nesten det samme hjemmefra på Bærums Verk som han gjør på kontoret. Men han blir fremdeles nesten "mobbet" fordi han gjør det, fleip om "myk mann" osv. Sverre er ikke noen "myk mann", han er bare en mann som prøver å dele ansvaret for sine to barn med sin kone.

Jeg tror det hele ligger i ovenfornevnte - det å være mor behøver ikke å ødelegge hverken lyst eller fremgang, men det krever at man er to om jobben - hvis du skjønner hva jeg mener. Samfunnet begynner å komme dit, men mennene henger enda litt etter.......

tilbake
tilbake til kvinnen.com    Forum